Maistas Italijoje
Cena (vakarienė) panaši į pietus. Šiuo metu jaučiama tendencija per pietus tik užkąsti, paliekant valgymo malonumą vakarui. Gelato (ledai) - Italijoje jų rūšių ir skonių yra šimtai, j...
Lietuvių teatras sužavėjo italus
Žurnalas „Hystrio“ išleidžiamas Italijoje tik keturis kartus per metus, bet visas naujas numeris skirtas Lietuvos teatro procesams. Italų spauda tokį dėmesį lietuvių scenos menui parodė pirmą kartą. Anot „Hystrio“, „jaunos Baltijos valstybės kultūros...
Kol Frančeska atostogauja, Eglė tapo specialia "1000 RECEPTŲ" viešnia!
Buongiorno tautiečiai, štai jums itališkai pavasariškas skanėstas! Tetulė Eglė kimba į darbus, kad greičiau apsilaižytumėte pirštelius! Gaminimas Nulupkite pomidorus ir supjaustykite ma...
Oskaras Koršunovas grįžta į Italiją
Režisierius Oskaras Koršunovas po metų pertraukos vėl sugrįžo į „Teatro del Giglio" teatrą Lukos mieste, Italijoje. Tai - ne vienintelis režisieriaus sugrįžimas. Čia, praėjus kiek da...
Lietuvių poezija Italijoje
Kovo 31 d. Italijos Veneto regiono mieste Vičencoje vykstančiame renginyje „Poetry, Now!" poetas Gintaras Grajauskas skaitė savo poeziją. Nuo vasario 1 iki balandžio 3 d. vykstantis poezijos...
LIETUVIŠKOS BANDELĖS SU ITALIŠKA RICOTTA
Kaimas, miškas, vaikystė....ir atskriejantis ką tik iškeptų bandelių kvapas. Kokie prisiminimai! Eglė ir Frančeska šiandien pasisotino ne tik prisiminimais, bet ir skaniomis bandelėmis!